Het stimuleren van een actieve kat

Het is belangrijk om je kat zowel mentaal als fysiek uit te dagen om het welzijn van uw kat te stimuleren. Dit kunt u op verschillende manieren bereiken. In dit artikel geven we tips!

De juiste voeding

Een actieve en gezonde kat begint bij een goede voeding. Het is hierbij belangrijk dat de voeding van hoge kwaliteit is zodat u zeker weet dat hij alles binnen krijgt dat hij nodig heeft om een gezond leven te kunnen leiden.

Naast dat de voeding volledig is, is het ook belangrijk dat het kattenvoer aansluit op het gedrag / levensfase van de kat. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan voeding voor binnen- of buitenkatten, maar ook voeding voor kittens, volwassen katten en senior katten.

Tegenwoordig is natuurlijk kattenvoer dan ook niet meer weg te denken uit de dierenspeciaalzaak, en dit met een goede reden; natuurlijk kattenvoer is van hoge kwaliteit, bevat weinig zout en is met zorg uitgebalanceerd.

Wij verkopen verschillende merken natuurlijk kattenvoer. Goed voer is een hoogwaardige en natuurlijk eiwitbron. Hier haalt uw kat dan ook voornamelijk zijn energie uit. Hoe hoger het vleespercentage, hoe beter het voer.

natuurlijk kattenvoer

Katten met overgewicht

Zeker als uw kat te dik is, is het van belang om voor fysieke uitdagingen te zorgen. Te weinig beweging zou namelijk een oorzaak kunnen zijn. Daarnaast is het verstandig om gebruik te maken van speciale dieetvoeding met weinig vetten en veel koolhydraten.
 

Lekker spelen & bewegen met je kat!

Veel katten houden ervan om lekker gek te doen en de hele dag te spelen! Dit is dan ook belangrijk omdat uw kat op deze manier goed zijn energie kwijt kan en zowel mentaal- als fysiek wordt gestimuleerd. Naast dat de kat er dus veel voordelen uithaalt, zorgt het spelen met uw kat ook nog eens voor een hechtere en sterkere band tussen beiden!

Er zijn speeltjes waar uw kat zichzelf mee kan vermaken, deze zijn handig voor als uzelf even niet thuis bent. Daarnaast zijn er ook nog speeltjes waar u op een actieve manier samen met uw kat kunt spelen. Het meest klassieke voorbeeld hiervan is dan ook de kattenhengel. Veel katten vinden dit speeltje helemaal te gek en kunnen dit uren volhouden!